Skip til hoved indholdet
    Hjem Velkommen

Velkommen

Her finder du praktiske informationer og andre nyttige oplysninger, når du og dit barn er nye i Rundageren.

Kære nye forældre

Velkommen til Rundageren. Vi glæder os meget til at lære jer at kende.

I kan finde mere information om os, vores hus og vores pædagogiske grundsten her på vores hjemmeside. I er også meget velkomne til at kontakte os for en rundvisning, så I kan se vores hus og lære os at kende, inden I skriver jeres barn op eller accepterer en plads hos os.

Vi glæder os i Rundageren til at tage imod jer og jeres børn. Vi vil rigtig gerne lære jer at kende og byde jer velkommen i vores dagtilbud.

 

Den første tid i dagtilbud kaldes indkøring. Hos os hedder det ”Modtagelse”. En modtagelse tager ofte ca. 2 uger – men børn er forskellige, så vi vil altid i samarbejde med jer forældre vurdere, om jeres barn har brug for kortere eller længere modtagelse. Vi ved at det er en stor begivenhed for mange forældre, når jeres børn skal starte i vuggestue eller børnehave. Vi vil derfor hjælpe mod den bedste og tryggeste tilvænning for jer og jeres barn.

I starten vil I være med barnet i institutionen. Efter et par dage vil I forældre stille og roligt være mere væk fra dagtilbuddet, og til sidst vil det være naturligt for jeres barn at være hos os, mens I ikke er tilstede.

 

Børns Vilkår har lavet en hjemmeside om Livet med småbørn,, her kan I få gode råd om f.eks. den gode indkøring. 

Rundageren åbner kl. 6.30, hvor vi åbner fælles for hele huset. På samme måde lukker vi fælles for hele huset. Dermed er vuggestue, vuggehave og børnehave samlet i starten og slutningen af dagen.

Barnet får sit eget garderobeskab, hvor der er plads til overtøj og hjemmesko. Det er også en god idé altid at have årstidsbestemt overtøj i garderoben, da vi er ude på alle tidspunkter af året.

Hvert barn skal have eget skiftetøj med. I som forældre skal selv være opmærksomme på om jeres barn har alt. Det er en god ide at skrive navn i alt tøjet.

Vores forældreintra hedder Aula. Her ligger beskeder, nyhedsbreve, sovetider og meget andet. I vil kunne se, hvad vi har lavet i løbet af dagen og ugen. Det er også her, I kontakter os, hvis barnet er syg eller melder ferie.

Børnene får tilbudt mad i både vuggestue, vuggehave og børnehave flere gange om dagen. Der er morgenmad for de tidligt fremmødte, formiddagsmad, frokost, eftermiddagsmad. Inden lukketid vil der også blive serveret lidt mad.

I Rundageren har forældrene valgt madordning til børnehaven. Det betyder, at børnehavebørnene får mad i dagtilbuddet hele dagen. Madordningen for børnehaven er på afstemning i forældrerådet hvert andet år.

Børnehavebørnene er med til at lave mad sammen med køkkenpersonalet hver dag. En gruppe børn får altså opgaver i madlavningen, så vi sammen kan få øje på, hvad vores mad består af, og hvor det kommer fra. Grundet vores fokus på bæredygtighed er vores mad primært økologisk. Derudover følger kosten Sundhedsstyrelsens anbefalinger for mad til børn.

Bleer er til stede i vuggestuen. 

Børnehuset Rundageren
Rundageren 7
2640 Hedehusene

Telefon: 43 35 21 80

Tryk 1 for Team Ild (Vuggehave)

Tryk 2 for Team Vand (Vuggestue)

Tryk 3 for Team Luft (Børnehave)

Tryk 4 for Kontor

Konstitueret pædagogisk leder:
Trine Baadsgaard
E-mail: trineba@htk.dk 

Klyngeleder: Carina Pagsberg Rutell
E-mail: carinaru@htk.dk 

Mandag – torsdag kl. 06:30 - 17:00

Fredag kl. 06:30- 16:30

Lukkedage